Bitterkoekjes

Bitterkoekjes zijn ook koekjes van spijs. Het verschil met deze soort spijs is dat er bittere amandelen zijn gebruikt om de spijs te maken. Dit koekje heeft dan ook een andere smaak dan bijvoorbeeld een koekje van wellingtonspijs. Bitterkoekjes worden in de bakkerij los verkocht maar worden ook gebruikt bij het maken van een chipolatataart. Voor deze taart wordt een vulling gemaakt op basis van slagroom, banketbakkersroom, vruchtjes en stukjes bitterkoek.

Grondstoffen Gram
Bitterkoekjesspijs 500
Eiwit 50 – 55





Aanwijzingen:

  • Baktemperatuur:   170° Celsius.
  • Baktijd:                ±15 minuten (afhankelijk van hoe groot en dik het koekje gespoten is).

Werkwijze:

  • Doe de bitterkoekjesspijs in de planeetmenger/mixer en gebruik een vlinder.
  • Voeg steeds een beetje eiwit toe en draai dit door de spijs. Tip: wanneer je al het eiwit in één keer toevoegt is de kans groot dat er klontjes in de spijs zitten. Hierdoor is het heel lastig spuiten.
  • Draai de bitterkoekjesspijs met het eiwit aan tot een klontvrije en spuitbare massa.
  • Ondertussen leg je een spuitzak klaar met een ronde spuit (Ø 12 – 14 mm).
  • Zet ook een bakplaat met bakpapier klaar.
  • Maak een theedoek goed nat en wring deze uit. Vouw hem een aantal keren dubbel.
  • Spuit mooie volle dopjes spijs op de bakplaat.
  • Tik met de dubbelgevouwen natte theedoek de dopjes spijs aan.
  • Bak de bitterkoekjes meteen af.




LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here