Gangmakers

Gangmakers zijn ronde koeken die gemaakt zijn van een heerlijk cakebeslag. De gangmakers in de supermarkt kennen we waarschijnlijk allemaal. De ronde koeken met een frisse vruchtenvulling, perfect in combinatie met het bruine laagje van chocolade op de bovenkant. Deze variant gemaakt door een bakker, smaakt toch even beter. Daarnaast kunnen we eindeloos variëren met vullingen. Voor het maken van deze koeken hebben we in ieder geval een stuk harde wenerdeeg nodig. Het recept kun je in onderstaande receptuur terugvinden.

Harde wenerdeeg

Grondstoffen cakebeslag Gram
Boter 200
Suiker 200
Ei 200
(Beslag)bloem 200
Zout 2

Aanwijzingen:

  • Baktemperatuur:   210° Celsius.
  • Baktijd:                ±15 minuten.

Werkwijze:

  • Zet een bakplaat met ringen klaar (Ø 8cm) en vet deze ringen goed in.
  • Rol het harde wenerdeeg uit op 2 mm.
  • Steek met een ring de plakjes uit en leg deze in de ringen.
  • Draai een cakebeslag zoals in deze werkwijze beschreven wordt.
  • Vul je plastic spuitzak met een rond spuitmondje met het cakebeslag.
  • Zet op ieder stukje deeg een lekkere dop met jam (smaak naar eigen keuze).
  • Spuit het cakebeslag in de ring. Tip: zet een ring met beslag om de dop jam heen, tegen je bakring aan. Hou er rekening mee dat cakebeslag tijdens het bakken omhoog komt.
  • Afbakken.
  • Af laten koelen en eventueel afdekken met gelei.




LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here