Kaasvlinders

Een kaasvlinder is een hartig koekje waarin kaas is verwerkt en het wordt vaak genuttigd bij de borrel. Dit hartige koekje wordt gemaakt van korstdeeg en kaas. Om de kaasvlinders goed op smaak te brengen kan een oudere kaassoort worden gebruikt, ook kan er worden gekozen voor een pittige kaassoort of er kunnen allerlei kruiden aan worden toegevoegd. De variaties zijn eigenlijk eindeloos. Denk aan paprikapoeder, wat komijn of onze eigen favoriet; cajunkruiden. Uiteraard hebben we eerst een stuk korstdeeg nodig. Tijdens het toeren van het korstdeeg kan al wat extra zout worden toegevoegd (zo’n 20 gram op onderstaande receptuur). Dit ligt ook een beetje aan de kruiden die je gaat gebruiken.

Hollandse korst

Grondstoffen Gram
Korstdeeg 600
Overige grondstoffen Gram
Geraspte kaas 300 – 350
Paprikapoeder of andere kruidenmengsel 2 – 5

Aanwijzingen:

  • Baktemperatuur:   180° Celsius.
  • Baktijd:                ±12 minuten.

Werkwijze:

  • Zet een korstdeeg zoals in bovenstaande werkwijze wordt uitgelegd en voeg eventueel wat extra zout toe aan de laatste toer van het deeg.
  • Rol het korstdeeg uit tot een rechthoekige plak en doe dit op 2 mm dikte.
  • Meng de geraspte kaas met de kruiden.
  • De plak vochtig maken met water.
  • Strooi het mengsel van kaas en kruiden over de plak en verdeel deze netjes.
  • Vouw de kaasvlinders volgens onderstaand vouwschema op.
    Korstvlinders vouwschema
  • Druk deze enigszins stevig aan.
  • Tip: koel de kaasvlinders altijd even in de koelkast (30 minuten) zodat je deze makkelijker kunt snijden.
  • Zet een bakplaat klaar met bakpapier.
  • Snij nu kaasvlinders met een korstmes van ongeveer 5 mm breed.
  • Leg de vlinders zoals deze gesneden zijn op de bakplaat.
  • Afbakken.




LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here