Werkwijze: het aandraaien van een spuitbare spijsvulling

In dit artikel wordt vertelt hoe een spijsvulling wordt aangedraaid. Spijs wordt gemaakt door amandelen samen met suiker fijn te malen. Vroeger deed de bakker dit zelf, tegenwoordig koopt de bakker zijn spijs kant-en-klaar. Soms moet deze nog wel afgeslapt worden voor bijvoorbeeld gevulde koeken. Dit doet de bakker omdat hij de spijs dan met behulp van een spuitzak ergens op of in kan brengen.

Stap 1: Zorg dat alles goed schoon is. De ruimte waar je gaat werken, de machines en ander gereedschap die gebruikt gaan worden en vergeet uiteraard je handen niet te wassen.

Stap 2: Je hebt het volgende nodig:

  • Weegschaal
  • Bakjes om in te wegen
  • Planeetmenger/mixer met machinebekken
  • Vlinder
  • Krabbertje
  • Litermaat

Stap 3: De amandelspijs afwegen.

Stap 4: De spijsvulling volgens onderstaande werkwijze bereiden:

  • Doe de spijs in de bekken en zet deze onder de planeetmenger.
  • Voeg de citroenrasp toe.
  • De planeetmenger in zijn eerste versnelling zetten en langzaamaan mengen.
  • Het ei in vier gedeelten toevoegen (anders kans op klonten).
  • Wanneer de spijs toch nog iets te stevig is kan er eventueel nog water aan toegevoegd worden.
  • Als al het ei en het eventuele water is opgenomen de planeetmenger stoppen.

Stap 5: De spijsvulling kan in een spuitzak worden gedaan en verwerkt worden.



LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here