Glaçage

In de bakkerij en patisserie is de glaçage al een geruime tijd erg populair. Deze wordt vooral gebruikt om gebakjes en taarten te voorzien van een mooie spiegel. Een glansende spiegel geeft een bepaalde uitstraling aan je product waar iedereen van kan genieten. Wij van BakkersBaas delen graag een recept dat iedereen kan gebruiken. Wanneer je deze glaçage gaat gebruiken is het vooral erg belangrijk dat het product waar de spiegel overheen gaat, goed bevroren is.

Grondstoffen Gram
Water 150
Suiker 300
Blanke stroop 300
Gecondenseerde melk 200
Poedergelatine + water 20 + 120
Witte chocolade 300
Kleurstof





Werkwijze:

  • Breng in een steelpan het water, de suiker en de blanke stroop aan de kook.
  • Meng ondertussen de gelatine en het water in een bakje.
  • Zet een bak klaar met witte chocolade. Tip: Deze moet hittebestendig zijn.
  • Kook de massa van water, suiker en blanke stroop naar een temperatuur van 103°C.
  • Wanneer het deze temperatuur heeft bereikt, voeg je de gecondenseerde melk toe.
  • Breng deze massa nu naar het kookpunt, 100°C.
  • Haal de steelpan van het vuur.
  • Voeg de geweekte gelatine toe aan het geheel. Tip: nu kun je ook al wat druppels kleurstof toevoegen.
  • Roer net zolang tot dat gelatine is opgelost in de massa.
  • Giet nu alles over de witte chocolade.
  • Mix dit met een handmixer.
  • Zet het afgedekt weg in de koelkast voor een nacht. Tip: je glaçage dus altijd een dag van te voren bereiden.
  • Verwerk de glaçage op een temperatuur van ongeveer 35°C.
  • Verwarm de glaçage naar zo’n 35 á 36 °C en schenk deze over het product wat je wil voorzien van een mooie glaçage. Tip: het is slim om dit op een soort afdruiprek te doen.  Zet hieronder een schone plaat zodat je de overtollige glaçage kunt opvangen en later weer kunt gebruiken.

Tip: wanneer er luchtbelletjes in de glaçage zitten kun je deze met behulp van een zeef eruit krijgen. Gewoon een zeef boven een schone litermaat houden en de glaçage er doorheen laten lopen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here