Jan Hagel

Jan Hagel koekjes kun je uiteraard kopen in jou plaatselijke supermarkt. Maar is het niet veel leuker om dit heerlijke koekje zelf te maken? Dit rechthoekige koekje wordt bedekt met grote suikerballetjes (dit moet de hagel voorstellen) en amandelschaafsel. Hieronder is het recept te vinden, ook zal er worden vertelt hoe jij deze koekjes zelf thuis kunt maken.

Grondstoffen Gram
Boter 350
Basterdsuiker 250
Zout 5
Ei 40
Zeeuwse bloem 500
Koolzuur 3
Kaneel 5

Aanwijzingen:

  • Baktemperatuur:   180° Celsius.
  • Baktijd:                ±20 minuten.

Werkwijze:

  • Zet een deeg zoals in deze werkwijze beschreven wordt en koel het deeg.
  • Zet je bakplaat klaar en vet deze in met bakspray.
  • Breng het deeg in verwerkbare toestand zodat je het uit kunt rollen.
  • Rol het deeg uit tot een dikte van 3 mm en rol deze om je rolstok.
  • Rol het deeg over je bakplaat heen.
  • Strijk de deegplak met ei en strooi er dan snel amandelschaafsel overheen.
  • Zorg ervoor dat het overtollige schaafsel van je deegplak verdwijnt.
  • Strooi de grote suikerballetjes over je deegplak en verdeel deze netjes.
  • Rol dit alles licht aan met je rolstok zodat de suiker na het bakken niet van de Jan Hagel koekjes zal vallen.
  • Bak de koekjes en snijdt deze gelijk na het bakken in koekjes van 4 x 7 cm.




LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here