Appelbollen worden vooral op Oudejaarsavond vaak gegeten. Daarom zal een beetje bakker tijdens Oudjaarsdag niet alleen oliebollen en appelbeignets verkopen maar ook een heerlijke appelbol in de schappen hebben liggen. Wil jij deze zelf maken? Geen probleem, in dit artikel zal duidelijk uitgelegd worden hoe jij het best een appelbol kunt maken.
Grondstoffen | Gram |
Korstdeeg | 600 |
Goudrenetten | 12 stuks |
Spijs met kaneel | 200 |
Eistrijksel |
Aanwijzingen:
- Baktemperatuur: 240° Celsius.
- Baktijd: ±25 minuten.
Werkwijze:
- Zet een korstdeeg zoals in deze werkwijze beschreven wordt.
- Rol het korstdeeg uit op 2 mm.
- Maak je uitgerolde korstplak vochtig.
- Snij plakjes van 13 x 13 cm. Tip: afhankelijk van de maat van de gebruikte appel. Als deze groter is heb je een groter korstplakje nodig.
- Zet de geschilde appel midden op het plakje korstdeeg van 13 x 13 cm.
- Vul het boorgat van de appel met spijs die op smaak is gebracht met kaneel.
- Vouw de punten van het korstdeeg bovenop de appel.
- Neem de appelbol in je handen en vouw de korst in zijn geheel om de appelbol.
Afwerking:
- De appelbol strijken met ei en in een aluminium bakje zetten.
- Na een halfuur rust de appelbollen nog eens strijken met ei.
- De appelbollen bakken.
- Je kunt de appelbollen ook voor het bakken nat maken met water en door een iets grovere soort suiker heen halen.