Kattetongen

Kattetongen zijn heerlijke traditionele koekjes die gemakkelijk te maken zijn. Het is een koekje dat gemaakt wordt van een roerdeeg. Het draaien van een roerdeeg moet geen probleem zijn alleen het opspuiten van deze koekjes kan de eerste keer misschien als lastig worden ervaren. In principe is het de bedoeling om gewoon een klein dun streepje te spuiten op de bakplaat.

Grondstoffen Gram
Boter 190
Poedersuiker 190
Zout 2
Vanille 2
Melk 50
Eiwit 50
Patentbloem 210

Aanwijzingen:

  • Baktemperatuur:   190° Celsius.
  • Baktijd:                ±12 minuten (tot ze goudbruin van kleur zijn).

Werkwijze:

  • Zet een roerdeeg zoals in deze werkwijze beschreven wordt.
  • Spuit met een kleine gladde spuit van 4 mm op je bakplaat streepjes deeg. Ook deze koekjes vloeien dus bewaar de nodige ruimte tussen de koekjes.




LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here