Volkorenboterham meest gegeten broodsoort

De volkorenboterham is op dit moment de meest gegeten broodsoort van Nederland. Dit blijkt uit het onlangs verschenen onderzoek van GfK in opdracht van het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC). Hierdoor is de bruine boterham (tarwe boterham) die jarenlang bovenaan stond als meest gegeten broodsoort van de eerste plek verdreven.

Maar liefst 38% van de Nederlanders geeft aan in de afgelopen week een volkorenboterham te hebben gegeten. De bruine boterham is in dezelfde periode door 28% van Nederlanders gegeten. Ook een heerlijke meergranen boterham wint aan populariteit en is op dit moment met 34% ook populairder dan de bruine boterham.

Volgens Frank Janssen van het NBC is het niet vreemd dat de volkorenboterham de prijs binnenhaalt als meest gegeten broodsoort. Volkorenbrood wordt door een grote groep consumenten geassocieerd met gezondheid, dit is tegenwoordig voor de consument een belangrijke reden om iets te kopen. Dit heeft ook te maken met het feit dat volkoren in de nieuwe Schijf van Vijf van het Voedingscentrum een nog belangrijkere plaats heeft ingenomen. Tevens blijkt uit het onderzoek dat 71% van Nederlanders vindt dat volkorenbrood gezonder is dan bruinbrood. Dit is volgens Frank Janssen van het NBC een zeer mooie ontwikkeling.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:
Please enter your comment!
Please enter your name here