Slagroomtruffels een heerlijke lekkernij die redelijk gemakkelijk te maken is. Er is niet veel nodig om deze slagroomtruffel te kunnen maken. Uiteraard zijn er wel een aantal zaken waar rekening mee gehouden moet worden. In dit bericht zal dit duidelijk uitgelegd worden zodat jij thuis zonder problemen een portie slagroomtruffels kunt gaan maken.
Grondstoffen | Gram |
Slagroom | 350 |
Suiker | 200 |
Roomboter | 250 |
Vanille | 1 stokje |
Overige grondstoffen | Gram |
Pure chocolade | 600 |
Cacaopoeder | – |
Werkwijze:
- Zet de slagroom met de vanille in een steelpan op het vuur.
- Breng dit tegen de kook aan.
- Haal de steelpan van het vuur en doe de suiker erbij.
- Roer de suiker goed door totdat de suiker opgelost is.
- Laat dit afkoelen tot kamertemperatuur.
- Draai de boter in een planeetmenger/mixer tot een gladde luchtige massa.
- Voeg al draaiend het mengsel van slagroom, suiker en vanille toe aan boter.
- Let op: als het mengsel gaat schiften is het te koud, verwarm dan met een föhn of au bain marie bij.
- Draai dit mengsel echt tot een heerlijke luchtige massa.
- Vul je spuitzak met het mengsel en spuit ronde doppen of batons op bakpapier.
- Zet deze opgespoten truffels in de vriezer (minimaal een uur).
- Smelt de pure chocolade tot ongeveer 40° Celsius (deze chocolade hoeft dus niet getableerd te worden).
- Haal een aantal truffels uit de vriezer en haal deze door de gesmolten chocolade.
- Rol de truffels door de cacaopoeder heen en laat ze afkoelen.
- Tip: door steeds een paar truffels te pakken en de rest in de vriezer te laten staan, zullen je truffels lekker koud blijven.
- De truffels in de koelkast bewaren.