Kapsel biscuitbeslag

Het beginpunt van iedere taart is een stuk kapsel of zoals het ook vaak wordt genoemd biscuit. In dit bericht is het basisrecept voor kapsel terug te vinden. In de bakkerij zijn allerlei verschillende soorten varianten beschikbaar die uiteindelijk ook zullen resulteren in een stuk kapsel waar een taart of iets dergelijks van gemaakt kan worden.

Het basisrecept voor kapsel of biscuit heeft de volgende verhoudingen, 2:1:1. Dit betekent twee delen ei, één deel suiker en één deel bloem. Onderstaande receptuur is voor een taartvorm van ongeveer 25 cm. In de bakkerij doet men een taartvorm voor 2/3 vullen. Wanneer je hem tot de rand zal vullen, zal de taartvorm tijdens het bakken in de oven overlopen.

Grondstoffen Gram
Ei 300
Suiker 150
(Beslag)bloem 150
Optionele grondstoffen  Gram
Vanille of citroenrasp 5 / 10
Aanwijzingen:

  • Baktemperatuur:   180° Celsius.
  • Baktijd:                ± 25 minuten minuten (dit verschilt per maat taartvorm).

Volg alle aanwijzingen in onderstaande werkwijze om een goede basis te verkrijgen voor je taart of gebak.

Werkwijze: kapselbeslag volgens de warme methode
LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:
Please enter your comment!
Please enter your name here