Spiraaltjes

Spiraaltjes zijn hele vrolijke en gemakkelijk te maken koekjes van twee smaken deeg. Er wordt een deeg gemaakt aan de hand van een receptuur en dan wordt het deeg in tweeën verdeeld. Aan één helft van het deeg zal dan cacaopoeder worden toegevoegd. Deze twee verschillende kleuren deeg worden op een speciale manier opgerold zodat je een heel leuk effect krijgt.

Grondstoffen Gram
Boter 250
Basterdsuiker 100
Zout 2
Vanille 3
Ei 12
Patentbloem 350
Overige grondstoffen  Gram
Cacaopoeder  5

Aanwijzingen:

  • Baktemperatuur:   175° Celsius.
  • Baktijd:                ±13 minuten (tot ze goudbruin van kleur zijn).

Werkwijze:

  • Zet een deeg zoals in deze werkwijze beschreven wordt.
  • Verdeel het deeg in precies twee gelijke delen.
  • Voeg aan één deel de cacaopoeder toe en werk dit door tot een mooi egaal bruin stuk deeg.
  • Koel het deeg voordat je deze gaat verwerken.
  • Gooi een stuifje bloem op je werkbank (waar je het deeg na het uitrollen op ligt). Tip: gebruik bijvoorbeeld een marmeren plaat of granieten aanrechtblad, hierdoor zal je deeg koeler blijven.
  • Rol het blanke deeg uit op 4mm en zorg ervoor dat je een rechthoekig stuk hebt van ongeveer 20 cm breed.
  • Rol het deeg uit over de werkbank die licht bestoven is met bloem.
  • Maak de bovenkant van de deegplak licht vochtig met water.
  • Rol van het bruine stuk deeg een stuk dat even dik en dezelfde maten heeft als het blanke deeg.
  • Rol deze over het blanke stuk deeg dat op je werkbank ligt.
  • Maak ook de bovenkant van het bruine deeg een beetje vochtig.
  • Probeer deze nu zo netjes en strak mogelijk op te rollen.
  • Probeer te voorkomen dat er lucht tussen het deeg komt te zitten.
  • Rol pillen deeg met een diameter van 3 – 4 cm en laat deze opstijven in de koelkast of vriezer.
  • Na het koelen van het deeg ga je plakjes snijden van 1 centimeter breed. Deze zet je in verband op een ingevette bakplaat.
  • Hierna bak je ze af in de oven.




LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here