Tijgersoezen

Tijgerbrood is een brood dat zijn naam dankt aan de bovenste korst die op een tijgerhuid lijkt. In de bakkerij zijn er ook soezen met dit heerlijke knapperige ‘huidje’. Zoals je waarschijnlijk wel kunt raden draagt deze soes de naam ‘tijgersoes’. In dit bericht zullen wij van BakkersBaas vertellen hoe gemakkelijk deze soes te maken is.

Wanneer je geen problemen hebt met het koken van een soezenbeslag kun je deze variant eens proberen. Het enige dat jij nodig hebt is een soezenbeslag en een harde wenerdeeg. Het recept voor een soezenbeslag is in onze werkwijze hieronder terug te vinden en natuurlijk is het recept voor harde wenerdeeg ook te vinden op BakkersBaas. Het is raadzaam om het deeg van te voren al bij de hand te hebben, zet deze dan ook als eerst.

Grondstoffen Gram
Water of water/melk 200 of 100/100
Boter 100
Patentbloem 100
Ei 200
Overige grondstoffen  Gram
Harde wenerdeeg

Werkwijze: soezenbeslag koken

Aanwijzingen:

  • Baktemperatuur:   220° Celsius.
  • Baktijd:                ±20 á 25 minuten (tot ze gaar zijn, afhankelijk van de maat).

Werkwijze:

  • Voordat je bovenstaande werkwijze gaat volgen zorg je er eerst voor dat je een harde wenerdeeg klaar hebt liggen.
  • Deze rol je uit op 2 mm.
  • Steek met een ronde steker een aantal plakjes uit die ongeveer even groot zijn als de soezen die je straks gaat spuiten. Tip: je kunt de plakjes deeg eventueel in de koelkast bewaren wanneer het erg warm is.
  • Nu ga je volgens bovenstaande werkwijze een soezenbeslag koken.
  • Je spuit mooie ronde doppen op een met bloem bestoven bakplaat. Dit doe je met behulp van een spuitzak en een rond spuitje.
  • Bovenop de doppen soezenbeslag lig je een stukje deeg. Dit zal ervoor zorgen dat je soes een tijgerhuid krijgt.
  • Bak de soezen af in de oven tot ze gaar zijn.

Variaties: je kunt het deeg ook een kleurtje geven zodat je tijgersoes uiteindelijk een gekleurd tijgerhuidje heeft. Wanneer je een soes gaat vullen met een bepaalde smaak kun je hier op een creatieve manier je eigen twist aan geven.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:
Please enter your comment!
Please enter your name here