Utrechtse sprits

Er zijn een heleboel verschillende variaties aan spritskoekjes. Een van de bekendste is de Utrechtse sprits. Het woord ‘sprits’ komt hoogstwaarschijnlijk van het Duitse woord ‘spritzen’ dat uiteraard spuiten betekent wanneer we het vertalen naar onze eigen taal. In dit bericht kun je een recept vinden om Utrechtste sprits te maken en wordt er ook uitgelegd hoe je deze dient te maken.

Grondstoffen Gram
Boter 375
Kristalsuiker 250
Citroenrasp 5
Zout 3
Patentbloem 500

Aanwijzingen:

  • Baktemperatuur:   180° Celsius.
  • Baktijd:                ±15 minuten (tot ze goudbruin van kleur zijn).

Werkwijze:

  • Zet een wrijfdeeg zoals in deze werkwijze beschreven wordt.
  • Spuit het wrijfdeeg direct op je bakplaat, gebruik hiervoor een spuitzak en kartelspuit.
  • Spuit met een zigzaggende beweging mooie rechte banen. Tip: Spuit deze 3 – 4 cm breed. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een liniaal.
  • Bak de Utrechtse sprits af.
  • Snij na het afbakken gelijk mooie gelijke stukken, je kunt zelf de maat bepalen maar meestal is dit tussen de 7 en 8 centimeter.




LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here