Bakkers opgepakt in Venezuela

In Venezuela zijn afgelopen week een aantal bakkers gearresteerd omdat ze o.a. illegale gebakjes en brownies hadden gemaakt. President Nicolas Maduro heeft een team samengesteld van inspecteurs en soldaten die in en nabij de hoofdstad alle bakkerijen controleren. Dit team is in het leven geroepen omdat er onlangs een nieuwe wet is ingesteld. Hierin staat dat 90% van de tarwe gebruikt moet worden voor brood. De president wil namelijk dat deze tarwe niet gebruikt wordt voor allerlei luxere hapjes.

Persbureau Reuters meldt vandaag dat er vier arrestaties zijn verricht. Twee bakkers hadden teveel tarwe gebruikt en de andere twee bakkers zijn opgepakt omdat zij tarwe hadden gebruikt die over de houdbaarheidsdatum was. Deze drastische maatregel is in het leven geroepen omdat Venezuela kampt met een ernstig voedseltekort. Volgens de bakkers en critici ligt de schuld grotendeels bij de regering zelf.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:
Please enter your comment!
Please enter your name here