Hoefjes

Hoefjes zijn koekjes van wellingtonspijs die gespoten worden in de vorm van een hoefijzer. Met een juiste spuittechniek zijn deze koekjes eenvoudig te maken. In principe heeft het koekje een hoop overeenkomsten met wellingtons. Qua vorm is het koekje anders en er wordt geen amandelschaafsel ter decoratie gebruikt maar halve amandelen en suiker.

Grondstoffen Gram
Wellingtonspijs 500
Eiwit 50 – 55
Overige grondstoffen Gram
Halve amandelen
Grove suiker

Aanwijzingen:

 • Baktemperatuur:   170° Celsius.
 • Baktijd:                ±13 minuten (afhankelijk van hoe groot en dik het koekje gespoten is).

Werkwijze:

 • Doe de wellingtonspijs in de planeetmenger/mixer en gebruik een vlinder.
 • Voeg steeds een beetje eiwit toe en draai dit door de spijs. Tip: wanneer je al het eiwit in één keer toevoegt is de kans groot dat er klontjes in de spijs zitten. Hierdoor is het heel lastig spuiten.
 • Draai de wellingspijs met het eiwit aan tot een klontvrije en spuitbare massa.
 • Ondertussen leg je een spuitzak klaar met een ronde spuit (Ø 12 – 14 mm).
 • Zet een bakplaat met bakpapier of ouwel klaar.
 • Spuit koekjes in de vorm van een hoefijzer.
 • Druk twee halve amandelen in het koekje.
 • Til nu je bakpapier of ouwel op en leg deze omgekeerd in de grove suiker. Druk dit lichtjes aan zodat de suiker aan het koekje blijft plakken. Tip: wanneer je gebruikt maakt van een groot stuk ouwel is het raadzaam deze bijvoorbeeld in vieren te knippen. Hierdoor verklein je de kans dat bij het optillen van het ouwel om deze omgekeerd in de suiker te leggen, het ouwel scheurt. Er hangt namelijk nogal wat gewicht aan spijs aan het ouwel en het is minder sterk dan bakpapier.
 • Zet de koekjes daarna weer omgekeerd terug op je bakplaat. Tip: wanneer je grote hoeveelheden hoefjes gaat maken verwerk je niet eerst alle spijs voordat je er twee amandelen op gaat leggen en deze daarna door de suiker haalt. Het koekje droogt namelijk erg snel aan en hierdoor zal de grove suiker slecht hechten aan de spijs.
 • Bak de koekjes af.
LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:
Please enter your comment!
Please enter your name here