Kokosgalettes

BakkersBaas heeft natuurlijk ook een heerlijk koekje met kokos in het receptenboek staan. Kokos heeft een vrij zoete smaak en doet het daarom uitermate goed in de bakkerij. Het recept van kokosgalettes wordt volgens de werkwijze van een roerdeeg gedraaid. Dit betekent in ieder geval dat het koekje op de bakplaat behoorlijk zal uitvloeien (groter worden).

Grondstoffen Gram
Boter 300
Basterdsuiker 225
Zout 2
Melk 20
Zeeuwse bloem 140
Patentbloem 110
Bakpoeder 4
Kokos 115





Aanwijzingen:

  • Baktemperatuur:   170° Celsius.
  • Baktijd:                ±12 minuten (tot ze goudbruin van kleur zijn).

Werkwijze:

  • Zet een roerdeeg zoals in deze werkwijze beschreven wordt.
  • Spuit met een ronde spuit van 10 – 12 mm kleine dopjes op de bakplaat.
  • Ook deze koekjes vloeien dus bewaar de nodige ruimte tussen de koekjes.




LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here