Een kokoskrans is al heerlijk maar deze variatie met abrikozenjam en chocolade is pas echt next level. We gebruiken dezelfde receptuur als bij de kokoskransen. Deze kokosstukjes zijn wel een stuk bewerkelijker, waar de kransen alleen worden afgebakken vraagt deze lekkernij nog om een aantal extra stappen. Je zal hier dus langer mee bezig zijn.
Grondstoffen | Gram |
Kokos | 200 |
Kristalsuiker | 200 |
Patentbloem | 80 |
Boter | 20 |
Water (warm) | ± 145 |
Ammonium | 1 |
Overige grondstoffen | Gram |
Gele kleurstof |
Aanwijzingen:
- Baktemperatuur: 240° Celsius.
- Baktijd: ±12 minuten (afhankelijk van hoe dik je spuit).
Werkwijze:
- Meng alle grondstoffen in de planeetmenger/mixer (10 minuten).
- Voeg wat gele kleurstof toe voor een frissere kleur.
- Bakplaat klaarzetten met ouwel.
- Spuitzak met een kartelspuit van Ø 12 mm vullen met het kokosmengsel.
- Spuit mooie gelijkmatige banen, net zoals bij Utrechte sprits. Doe dit met een zigzaggende beweging.
- Afbakken op een onderplaat.
- Na het bakken laat je de kokosstukken afkoelen.
- Breng ingekookte jam aan op de kokosstukken (abrikoteren).
- Snij het ouwel langs de kokosstukken weg.
- Snij mooie stukken van ongeveer 7 cm breed.
- Tableer wat chocolade of smelt wat imitatiechocolade.
- Haal de kokosstukken aan beide kanten voor een klein stukje door de chocolade.
- Zet de kokosstukken op een schoon bakpapier.