Amandelkrullen zijn heerlijke koekjes met een zeer aparte vorm. Deze vorm wordt verkregen door de koekjes na het bakken snel van de bakplaat te halen en ze over een rolstok te hangen. Bij het het lossen van de koekjes gebruiken we in de bakkerij vaak een plamuurmes, deze is hier namelijk uitermate geschikt voor.
Grondstoffen | Gram |
Amandelschaafsel | 100 |
Melissuiker | 120 |
Patentbloem | 40 |
Vanille | 1 |
Ei | 40 |
Water | 20 |
Gesmolten boter | 20 |
Aanwijzingen:
- Baktemperatuur: 175° Celsius.
- Baktijd: ±12 minuten.
Werkwijze:
- Breek met je handen het amandelschaafsel fijner. Tip: dit doen we omdat anders de kans bestaat dat je spuitje verstopt zal gaan zitten.
- Meng het kapotte amandelschaafsel met de suiker, patentbloem en vanille.
- Voeg het ei, water en de gesmolten boter aan bovenstaand mengsel toe.
- Meng dit alles goed met elkaar.
- Zet je bakplaat klaar en vet deze in met bakspray.
- Stop een redelijk grote ronde spuit in je spuitzak.
- Spuit kleine dopjes op je bakplaat en spuit deze in verband op je bakplaat. Tip: bewaar de nodige afstand want deze amandelkrullen vloeien ontzettend uit.
- Bak ze af.
- Direct na het bakken met een plamuurmes de koekjes lossen en de amandelkrullen over een rolstok liggen om ze hun aparte vorm te geven.
- Tip: Wanneer je meerdere bakplaten met amandelkrullen hebt zet deze dat niet allemaal tegelijk in de oven. Je kunt beter de bakplaten met een pauze van 3 minuten in de oven plaatsen. Hierdoor heb je de tijd om de amandelkrullen te lossen van de bakplaat. Wanneer alle bakplaten direct uit de oven komen dan zijn de laatste platen met amandelkrullen lastig van de plaat te krijgen en kun je ze lastig vormen.