Javaantjes zijn hele simpele koekjes om te maken. Vooral voor liefhebbers van mokka is dit heerlijke koekje een genot om te eten. In de bakkerij wordt er een ovale koekjessteker gebruikt bij het maken van deze koekjes. Natuurlijk kun je voor dit heerlijke koekje ook gewoon een andere steker gebruiken wanneer je deze niet in bezit hebt.
Grondstoffen | Gram |
Boter | 190 |
Basterdsuiker | 125 |
Zout | 2 |
Ei | 25 |
Vanille | 3 |
Mokka-extract | 3 |
Zeeuwse bloem | 250 |
Aanwijzingen:
- Baktemperatuur: 170° Celsius.
- Baktijd: ±10 minuten.
Werkwijze:
- Zet een deeg zoals in deze werkwijze beschreven wordt en koel het deeg.
- Zet je bakplaat klaar en vet deze in met bakspray.
- Breng het deeg in verwerkbare toestand zodat je het uit kunt rollen.
- Strooi wat bloem op je werkbank.
- Rol het deeg uit tot een dikte van 4 mm en rol deze om je rolstok.
- Rol het deeg over de werkbank heen die is bestoven met bloem (dit is tegen het plakken).
- Steek met een steker de koekjes uit.
- Zet de koekjes op de bakplaat.
- Bak de koekjes af.