Winnaar het lekkerste Brabantse worstenbroodje bekend

Jorrit Foolen van bakkerij Foolen uit Sint-Oedenrode is de bakker die het lekkerste worstenbroodje heeft gemaakt. Hiermee onttroont hij Jürgen van Dongen uit Terheijden die vorig jaar als winnaar uit de bus kwam. Dit jaar werd hij tweede. Aan de wedstrijd deden 33 bakkers en 3 slagers mee. Naast deze professionals waren er ook prijzen te verdienen in de categorieën: thuisbakkers en leerlingen. De worstenbroodjes werden op de volgende criteria beoordeeld. Onder deze criteria is de uiteindelijke uitslag van de professionals te vinden.

  • 1. Uiterlijk aanzien bovenzijde
  • 2. Uiterlijk aanzien onderzijde
  • 3. Gehaktvulling
  • 4. Brood
  • 5. Consistentie / beet
  • 6. Algehele smaak

Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2017 (professionals):

1. Bakkerij Foolen, Jorrit Foolen uit Sint-Oedenrode
2. Bakkerij Van Dongen, Jürgen van Dongen uit Terheijden 3. Echte bakker Van der Steen, Jeroen van der Steen uit Made

Morgen zal op de televisie bij Omroep Brabant een aflevering te zien waarin verslag wordt gedaan van de finale en de uiteindelijk prijsuitreiking. Deze kun je zien vanaf 18.00 en zal daarna ieder uur herhaald worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:
Please enter your comment!
Please enter your name here