Wil je snel een heerlijk en gemakkelijk koekje maken? Botermoppen zijn hier ideaal voor. Dit heerlijke koekje kun je maken door snel een deeg te zetten en hier pillen met een doorsnede van ongeveer 3 cm te rollen. Rol deze door suiker en laat deze even opstijven in de koelkast of vriezer. Uiteindelijk snij je plakjes van 1 centimeter en deze zet je op een bakplaat.
Grondstoffen | Gram |
Boter | 225 |
Basterdsuiker | 88 |
Zout | 2 |
Ei | 12 |
Melk | 8 |
Zeeuwse bloem | 250 |
Overige grondstoffen | Gram |
Grovere kristalsuiker |
Aanwijzingen:
- Baktemperatuur: 170° Celsius.
- Baktijd: ±12 minuten (tot ze licht goudbruin van kleur zijn).
Werkwijze:
- Zet een deeg zoals in deze werkwijze beschreven wordt en koel het deeg.
- Verdeel het deeg in een aantal stukken.
- Rol hier pillen van met een doorsnede van 3 centimeter.
- Tip: Rol je stukje deeg al snel door de ietwat grovere suiker dit voorkomt dat je deeg vastplakt aan je werkbank.
- Laat de deegpillen opstijven in de koelkast of vriezer.
- Snij nette plakjes van 1 centimeter breed.
- Zet deze in verband op je bakplaat.
- Bak de koekjes af.