Boterkoek

Als kleine jongen at ik graag een stukje boterkoek. Ik had het liefst de hoekjes of de randjes want deze hadden iets hards en ook iets smeuïgs. Toen ik eenmaal het bakkersvak ging leren en op mijn eerste stageplek terecht kwam moest boterkoek gewoon zo smeuïg mogelijk zijn. De hoeveelheden suiker en boter zijn enorm in dit recept maar dat maakt het natuurlijk ook zo lekker.

Hieronder kun je de receptuur vinden voor twee heerlijke boterkoeken. Iedereen zal deze grondstoffen meestal in de kast hebben staan. Daarom is het erg gemakkelijk om deze heerlijke vette lekkernij snel te maken om er daarna van te kunnen smikkelen.

Grondstoffen Gram
Boter 220
Basterdsuiker 110
Melissuiker 110
Zout 2
Citroenrasp 15
Ei 35
Patentbloem 250
Overige grondstoffen Gram
Ei





Aanwijzingen:

  • Baktemperatuur:   220° Celsius.
  • Baktijd:                ±20 minuten (tot ze licht goudbruin van kleur zijn).

Werkwijze:

  • Zet een deeg zoals in deze werkwijze beschreven wordt, verdeel het in twee stukken en koel het deeg.
  • Maak met behulp van een rolstok van het stuk deeg een mooie ronde plak die in het boterkoekschaaltje past.
  • Leg de ronde plak in het schaaltje.
  • Strijk met ei en even laten aandrogen.
  • Nogmaals strijken met ei.
  • Met een vork de decoratie aanbrengen.
  • Afbakken.




LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here