Kokosmakronen

Deze heerlijke smeuïge kokosmakronen zijn een genot om te eten. Je kunt er voor kiezen om kleine kokosmakronen te maken maar het is natuurlijk ook mogelijk om er een grote koek (stukwerk) van te maken. De kokosmakronen worden in de bakkerij bijna altijd op ouwel (eetbaar papier) gespoten maar jij kunt er ook voor kiezen om gewoon bakpapier te gebruiken. Na het bakken van deze heerlijke koeken is het zelfs mogelijk om ze bijvoorbeeld voor de helft door de chocolade te halen. Kokos en chocolade is namelijk een ideale en heerlijke combinatie.

Grondstoffen Gram
Eiwit 135
Basterdsuiker 90
Melissuiker 200
Kokos 135
Patentbloem 70
Overige grondstoffen Gram
Ouwel





Aanwijzingen:

  • Baktemperatuur:   180° Celsius.
  • Baktijd:                ±20 minuten (afhankelijk van de maat -> tot ze licht goudbruin van kleur zijn).

Werkwijze:

  • Weeg het eiwit, melissuiker (fijne kristalsuiker) en de basterdsuiker in je machinebekken af.
  • Meng dit goed en verwarm deze au bain-marie tot ongeveer 65 á 70 graden.
  • Meng ondertussen de patentbloem met de kokos. Tip: zeef je bloem.
  • Zet ook alvast een bakplaat met een stuk ouwel (eetbaar papier) klaar en een spuitzak met een grote ronde spuit.
  • Wanneer de massa op temperatuur is spatel je de patentbloem en de kokos erdoor.
  • Zet de machinebekken met een vlinder onder je planeetmenger.
  • Laat deze ongeveer voor 15 minuten in zijn eerste versnelling draaien.
  • Mooie doppen op het ouwel spuiten.
  • De kokosmakronen direct bakken.
  • Na het bakken kun je wanneer de kokosmakronen afgekoeld zijn het overtollige ouwel verwijderen.
  • Tip: eventueel kun je deze koeken nog dompelen in de chocolade.




LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here