Tilburgse chocolatiers maken Koningsbonbon

Gisteren brachten wij al het nieuws dat er een gigantisch chocolade hoofd van Willem-Alexander is gemaakt door Hein Geers uit Tilburg. Nu zijn chocolatier Dries Michels (Friandries) en patissier Paul van Riel (Patisserie Walter van Erven) ook aan de slag gegaan om een speciale Koningsbonbon te ontwikkelen. Deze bonbon is gemaakt in de vorm van het hoofd van koning Willem-Alexander. De oranjekoorts is ondertussen in Tilburg behoorlijk losgebarsten.

De Koningsbonbon bevat een aantal Tilburgse smaken. Er zit een gelei in van mandarijn
met Schrobbelèr. De ganache bevat vanille, steranijs, kardemom, kaneel en kruidnagel. Natuurlijk zit er ook een krokantje in, deze is gemaakt van karamel met roze peper. Voor de bonbon is pure chocolade gebruikt. De bonbon is uiteindelijk tot stand gekomen doordat verschillende Tilburgse bedrijven een samenwerking zijn gestart. Ontwerper Bryan van Schooten heeft het ontwerp gemaakt voor de mal en Vormenfabriek Tilburg heeft de mallen geproduceerd.

De Koningsbonbon is vanaf vandaag tot en met Koningsdag verkrijgbaar bij Patisserie Walter van Erven. Tijdens Koningsdag presenteren Dries Michels en Paul van Riel tussen 12.00 en 18.00 uur de Koningsbonbon vanuit de winkel van Friandries in Tilburg. Het verhaal van de Koningsbonbon is in onderstaand filmpje te bekijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here