Amandeltheekoekjes

In dit bericht gaan we amandeltheekoekjes maken van wellingtonspijs. De witte kleur van de spijs die voor deze koekjes gebruikt wordt heeft hij te danken aan de verhouding tussen amandelen en suiker. Ook wordt er voor deze spijs eiwit gebruikt om het geheel af te slappen. Amandeltheekoekjes worden met verschillende attributen gedecoreerd. Denk hierbij aan halve amandelen, walnoten, hazelnoten, een bigarreux of een amarene-kers.

Grondstoffen Gram
Wellingtonspijs 500
Eiwit 50 – 55
Overige grondstoffen Gram
Halve amandelen, walnoten, hazelnoten, bigarreuxs en amarene-kersen
Grove melissuiker





Aanwijzingen:

  • Baktemperatuur:   170° Celsius.
  • Baktijd:                ±13 minuten (afhankelijk van hoe groot en dik het koekje gespoten is).

Werkwijze:

  • Doe de wellingtonspijs in de planeetmenger/mixer en gebruik een vlinder.
  • Voeg steeds een beetje eiwit toe en draai dit door de spijs. Tip: wanneer je al het eiwit in één keer toevoegt is de kans groot dat er klontjes in de spijs zitten. Hierdoor is het heel lastig spuiten.
  • Draai de wellingspijs met het eiwit aan tot een klontvrij en spuitbare massa.
  • Ondertussen leg je een spuitzak klaar met een ronde spuit (12 – 14 mm).
  • Zet een bakplaat met bakpapier of ouwel klaar.
  • Je vult je spuitzak en spuit mooie ronde koekjes op het bakpapier of ouwel.
  • Direct na het opspuiten in het midden van het koekje een halve amandel, hazelnoot, walnoot, bigarreaux of amarene-kers drukken. Het velletje nu opnemen en omgekeerd in de grove melissuiker leggen.
  • Hetgeen weer omgekeerd terug op de bakplaat zetten.
  • Bak de koekjes af.




LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here