Zoete amandelstengels

Met een stuk korstdeeg/bladerdeeg kun je echt allerlei lekkernijen maken. Stengels van dit deeg kun je gemakkelijk en snel zelf maken en er zijn een heleboel variaties mogelijk. Naast de zoute variant die op BakkersBaas te vinden is, hebben wij ook een heerlijke zoete variant. Op deze stengels worden geen amandelen gedrukt maar er wordt een victoriabeslag gebruikt om deze heerlijke koekjes te maken. En juist dit victoriabeslag geeft een zoete smaak aan het korstkoekje. Het recept voor victoriabeslag is uiteraard te vinden op BakkersBaas, deze kun je vinden onder recepten en dan kiezen voor vullingen.

Hollandse korst

Grondstoffen Gram
Korstdeeg 1200
Overige grondstoffen Gram
Victoriabeslag  550




Aanwijzingen:

  • Baktemperatuur:   220° Celsius – Nadrogen op 130° Celsius.
  • Baktijd:                ±20 á 25 minuten.

Werkwijze:

  • Zet een korstdeeg zoals in bovenstaande werkwijze wordt uitgelegd.
  • De korst na het zetten even laten rusten.
  • Bakplaat klaarzetten. Tip: gebruik bij deze zoete stengels een bakplaat met bakpapier i.v.m de suiker in het victoriabeslag.
  • De korst uitrollen op 2,5 mm. Tip: controleer dit ook gewoon even met een liniaal.
  • Rol het uitgerolde korstdeeg over de bakplaat.
  • Korstplak vochtig maken met water.
  • Victoriabeslag verdelen over de vochtige korstplak en deze lichtjes aanrollen met een rolstok.
  • Snij met een korstwieltje, mes of verdeelfiets de stengels (10 x 2,5 cm).
  • Laat deze een halfuur rusten.
  • Bak ze af in een oven van 220° Celsius.
  • Tip: Als de stengels al mooi van kleur zijn maar nog niet gaar kun je ze het best nadrogen in een oven van 130° Celsius. Pak een stengel van je bakplaat (ergens in het midden van je plaat) en breek deze in tweeën. Als deze echt breekt, kun je de stengels uit de oven halen.




LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here