Zoute amandelstengels

Met een stuk korstdeeg/bladerdeeg kun je echt allerlei lekkernijen maken. Stengels van dit deeg kun je gemakkelijk en snel zelf maken en er zijn een heleboel variaties mogelijk. In dit bericht gaan wij je helpen bij het maken van zoute stengels met amandelen. Wanneer je korstdeeg op voorraad hebt liggen in de vriezer is het bijvoorbeeld erg gemakkelijk om voor een verjaardag snel wat hartige hapjes te fabriceren. Dit stengeltje is zout maar er is op BakkersBaas ook een zoete variant te vinden.

Hollandse korst

Grondstoffen Gram
Korstdeeg 1200
Overige grondstoffen Gram
Ei
Halve amandelen




Aanwijzingen:

  • Baktemperatuur:   220° Celsius – Nadrogen op 130° Celsius.
  • Baktijd:                ±20 á 25 minuten.

Werkwijze:

  • Zet een korstdeeg zoals in bovenstaande werkwijze wordt uitgelegd. Tip: je kunt aan dit korstdeeg eventueel extra zout toevoegen om er echt een hartig zoutje van te maken.
  • De korst na het zetten even laten rusten.
  • Vochtige bakplaat klaarzetten of op bakpapier bakken.
  • De korst uitrollen op 2,5 mm. Tip: controleer dit ook gewoon even met een liniaal.
  • Rol het uitgerolde korstdeeg over de bakplaat.
  • Strijk de hele plak met ei.
  • Snij met een korstwieltje, mes of verdeelfiets de zoute stengels (10 x 2,5 cm).
  • Druk er twee of drie halve amandelen op.
  • Laat de bakplaat met zoute stengels even rusten (±25 minuten).
  • Strijk ze nog een keer met ei.
  • Bak ze af in een oven van 220° Celsius.
  • Tip: Als de zoute stengels al mooi van kleur zijn maar nog niet gaar kun je ze het best nadrogen in een oven van 130° Celsius. Pak een zoute stengel van je bakplaat (ergens in het midden van je plaat) en breek deze in tweeën. Als deze echt breekt, kun je de zoute stengels uit de oven halen.

Variaties: Je kunt voor deze koekjes natuurlijk ook andere noten gebruiken of eventueel nog wat sesam- of maanzaad over de korstplak strooien.



LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here