Romia’s

Romia’s zijn krokante koekjes met een amandel-nougatine vulling in het midden van het koekje. Het is misschien wel het meest bewerkelijke koekje dat gemaakt wordt van een roerdeeg. Dit komt omdat er ook nog een andere vulling gemaakt moet worden en het spuiten van deze koekjes ook als iets lastiger ervaren kan worden. Het is één van de favoriete koekjes van de auteur van dit bericht en daarom delen wij deze graag op BakkersBaas. Het is bij deze koekjes de bedoeling dat je eerst de vulling maakt. Je kunt deze vulling prima bewaren dus als je iets over hebt (de kans is groot) kun je op een later moment deze koekjes nog veel sneller bijmaken. Bewaar deze wel in de koelkast en verwarm het om het beter verwerkbaar te maken.

Grondstoffen voor de vulling Gram
Basterdsuiker 185
Blanke stroop 125
Boter 125
Slagroom 65
Amandelschaafsel 250

Werkwijze:

  • Alle grondstoffen op het amandelschaafsel na in een steelpan afwegen en op het vuur zetten.
  • Ondertussen het amandelschaafsel nog fijner maken. Doe dit met de hand of met een keukenmachine. Dit doen we om de kans te verkleinen dat ons spuitmondje straks verstopt zal zitten.
  • Al roerend alles verwarmen tot de suiker gesmolten is.
  • Haal het van het vuur en voeg het fijngehakte amandelschaafsel toe aan de massa. Roer dit goed door elkaar.
  • Stort dit uit op een plaat zodat het snel of kan koelen.
Grondstoffen Gram
Boter 125
Poedersuiker 250
Zout 2
Eiwit 100
Patentbloem 250





Aanwijzingen:

  • Baktemperatuur:   175° Celsius.
  • Baktijd:                ±12 minuten (tot ze goudbruin van kleur zijn).

Werkwijze:

  • Zet een roerdeeg zoals in deze werkwijze beschreven wordt.
  • Tip: spuit deze koekjes sowieso op bakpapier.
  • Spuit met een ronde spuit van 6 á 7 mm ringen met een doorsnede van ongeveer 7 cm.
  • Strooi hier wat amandelschaafsel over.
  • Vul een spuitzak met de eerder gemaakte vulling. Tip: wanneer deze te stevig is kun je het eventueel wat verwarmen totdat die spuitbaar is.
  • In het midden een klein beetje vulling spuiten. Tip: de vulling vloeit ontzettend dus echt een klein dopje, anders stroomt het over de gespoten ring heen in de oven.
  • Bak de romia’s af.




LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here