Zoute vierkantjes

Met een stuk korstdeeg/bladerdeeg kun je echt allerlei lekkernijen maken. In dit bericht gaan we deze keer geen amandelstengels maken maar zoute vierkantjes. In principe dezelfde werkwijze als het maken van een flinke portie stengels, alleen nu worden het kleine vierkante zoutjes. Het decoreren van deze zoute vierkantjes zal in vergelijking met zoute stengels wel wat meer tijd in beslag nemen. Maar juist de amandelen in combinatie met de zoute korst zorgt uiteindelijk voor een fijne smaakervaring.

Hollandse korst

Grondstoffen Gram
Korstdeeg 1200
Overige grondstoffen Gram
Ei
Halve amandelen




Aanwijzingen:

  • Baktemperatuur:   220° Celsius – Nadrogen op 130° Celsius.
  • Baktijd:                ±20 á 25 minuten.

Werkwijze:

  • Zet een korstdeeg zoals in bovenstaande werkwijze wordt uitgelegd. Tip: je kunt aan dit korstdeeg eventueel extra zout toevoegen om er echt een hartig zoutje van te maken.
  • De korst na het zetten even laten rusten.
  • Vochtige bakplaat klaarzetten of op bakpapier bakken.
  • De korst uitrollen op 2,5 mm. Tip: controleer dit ook gewoon even met een liniaal.
  • Rol het uitgerolde korstdeeg over de bakplaat.
  • Strijk de hele plak met ei.
  • Snij met een korstwieltje, mes of verdeelfiets de zoute vierkantjes (4 x 4 cm).
  • Druk er twee halve amandelen op.
  • Laat de bakplaat met zoute vierkantjes even rusten (±25 minuten).
  • Strijk ze nog een keer met ei.
  • Bak ze af in een oven van 220° Celsius.
  • Tip: Als de zoute vierkantjes al mooi van kleur zijn maar nog niet gaar kun je ze het best nadrogen in een oven van 130° Celsius. Pak een zout vierkantje van je bakplaat (ergens in het midden van je plaat) en breek deze in tweeën. Als deze echt breekt, kun je de zoute vierkantjes uit de oven halen.




LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here