NPO Radio 1 behandelt de vanilleschaarste

Gisteren werd op de radio de vanilleschaarste besproken. De kans is namelijk erg groot dat je in tijden geen echte vanille meer hebt geproefd. De prijs van vanille is namelijk naar een recordhoogte gestegen nadat Madagaskar, dat goed is voor een groot deel van de wereldwijde vanilleproductie, is getroffen door een cycloon. De prijs van een kilo vanille is ondertussen gestegen naar € 600,-. Vanille wordt als smaak- en geurstof gebruikt in de bakkerij, chocolaterie en de keuken.

Radio EenVandaag

In Radio EenVandaag spraken ze gisteren met Patissier Peter Remmelzwaal en vanille-importeur Henk de Kroon. Verslaggever Joris Kreugel inspecteert samen met Wageningenonderzoeker Filip van Noort de nedervanillle. De radio-uitzending is via deze link te beluisteren. Het fragment kun je aan het begin van radio-uitzending vinden. Hieronder kun je ook bekijken hoe de bloem bestoven wordt.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:
Please enter your comment!
Please enter your name here