Sloffenbodem

Het maken van een sloffenbodem is vrij gemakkelijk wanneer je in het bezit bent van een sloffenring. Deze ringen zijn in veel webwinkels verkrijgbaar. Met een sloffenbodem kun je uiteindelijk eindeloos variëren. In de zomer kun je een heerlijke aardbeienslof maken of bijvoorbeeld een slof met gevarieerd fruit. In de bakkerij worden naarmate het aardbeienseizoen voorbij is, vaak weer meer appelsloffen verkocht. Uiteraard zijn er ook nog tal van andere vulling te verzinnen. Uit onderstaand recept kun je precies vier sloffenbodems halen.

Grondstoffen Gram
Boter 350
Basterdsuiker 185
Melissuiker 185
Zout 2
Citroenrasp 10
Patentbloem 250
Zeeuwse bloem 250
Bakpoeder 10
Vulling Gram
Spijs 400
Gele room 200





Aanwijzingen:

  • Baktemperatuur:   180° Celsius.
  • Baktijd:                ±15 minuten (tot ze licht goudbruin van kleur zijn).
  • Sloffenring:          ± 25 cm lang

Werkwijze:

  • Zet een deeg zoals in deze werkwijze beschreven wordt en koel het deeg.
  • Draai de spijs aan met de gele room. Tip: voeg niet alle gele room in één keer toe.
  • Rol het deeg uit op 10 mm.
  • Zet een bakplaat met bakpapier klaar.
  • Steek met je sloffenringen de sloffenbodems uit. Laat de ring om de sloffenbodem staan.
  • Breng met een spuitzak en rond spuitmondje de vulling aan op de sloffenbodem. Tip: hou zeker 1 cm vanaf de kant vrij.
  • Bak de sloffen af. Tip: probeer deze bodem zo kort mogelijk te bakken. Deze is het lekkerst wanneer hij echt smeuïg is.

Tip: Deze sloffen kun je prima in de vriezer bewaren zodat je altijd even snel een heerlijk aarbeienslof kunt maken.



LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here