Het maken van een sloffenbodem is vrij gemakkelijk wanneer je in het bezit bent van een sloffenring. Deze ringen zijn in veel webwinkels verkrijgbaar. Met een sloffenbodem kun je uiteindelijk eindeloos variëren. In de zomer kun je een heerlijke aardbeienslof maken of bijvoorbeeld een slof met gevarieerd fruit. In de bakkerij worden naarmate het aardbeienseizoen voorbij is, vaak weer meer appelsloffen verkocht. Uiteraard zijn er ook nog tal van andere vulling te verzinnen. Uit onderstaand recept kun je precies vier sloffenbodems halen.
Grondstoffen | Gram |
Boter | 350 |
Basterdsuiker | 185 |
Melissuiker | 185 |
Zout | 2 |
Citroenrasp | 10 |
Patentbloem | 250 |
Zeeuwse bloem | 250 |
Bakpoeder | 10 |
Vulling | Gram |
Spijs | 400 |
Gele room | 200 |
Aanwijzingen:
- Baktemperatuur: 180° Celsius.
- Baktijd: ±15 minuten (tot ze licht goudbruin van kleur zijn).
- Sloffenring: ± 25 cm lang
Werkwijze:
- Zet een deeg zoals in deze werkwijze beschreven wordt en koel het deeg.
- Draai de spijs aan met de gele room. Tip: voeg niet alle gele room in één keer toe.
- Rol het deeg uit op 10 mm.
- Zet een bakplaat met bakpapier klaar.
- Steek met je sloffenringen de sloffenbodems uit. Laat de ring om de sloffenbodem staan.
- Breng met een spuitzak en rond spuitmondje de vulling aan op de sloffenbodem. Tip: hou zeker 1 cm vanaf de kant vrij.
- Bak de sloffen af. Tip: probeer deze bodem zo kort mogelijk te bakken. Deze is het lekkerst wanneer hij echt smeuïg is.
Tip: Deze sloffen kun je prima in de vriezer bewaren zodat je altijd even snel een heerlijk aarbeienslof kunt maken.