Krakelingen

De krakeling kent veel verschillende variaties. Het koekje kenmerkt zich door zijn specifieke vorm. Er worden in de bakkerij krakelingen gemaakt van zowel korstdeeg, koekjesdeeg, chocolade, enzovoorts. In dit recept op BakkersBaas gaan we krakelingen maken van een wrijfdeeg. Dit koekje wordt in de bakkerij ook nog vaak op verschillende manieren gedecoreerd waardoor het koekje een totaal andere smaak krijgt.

Grondstoffen Gram
Boter 375
Basterdsuiker 175
Poedersuiker 50
Zout 2
Vanille 1
Melk 75
Zeeuwse bloem 250
Patentbloem 250

Aanwijzingen:

  • Baktemperatuur:   170° Celsius.
  • Baktijd:                ±13 minuten (tot ze goudbruin van kleur zijn).

Werkwijze:

    • Zet een wrijfdeeg zoals in deze werkwijze beschreven wordt.
    • Bakplaat met bakpapier.
    • Spuit met een kleine kartelspuit van 7 mm de krakelingen op de bakplaat.
    • Afbakken.

Variatie: je kunt ook kaneelkrakelingen maken. Maak een mengsel van fijne kristalsuiker en kaneel en strooi dit over de opgespoten koekjes.



LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here