De krakeling kent veel verschillende variaties. Het koekje kenmerkt zich door zijn specifieke vorm. Er worden in de bakkerij krakelingen gemaakt van zowel korstdeeg, koekjesdeeg, chocolade, enzovoorts. In dit recept op BakkersBaas gaan we krakelingen maken van een wrijfdeeg. Dit koekje wordt in de bakkerij ook nog vaak op verschillende manieren gedecoreerd waardoor het koekje een totaal andere smaak krijgt.
Grondstoffen | Gram |
Boter | 375 |
Basterdsuiker | 175 |
Poedersuiker | 50 |
Zout | 2 |
Vanille | 1 |
Melk | 75 |
Zeeuwse bloem | 250 |
Patentbloem | 250 |
Aanwijzingen:
- Baktemperatuur: 170° Celsius.
- Baktijd: ±13 minuten (tot ze goudbruin van kleur zijn).
Werkwijze:
-
- Zet een wrijfdeeg zoals in deze werkwijze beschreven wordt.
- Bakplaat met bakpapier.
- Spuit met een kleine kartelspuit van 7 mm de krakelingen op de bakplaat.
- Afbakken.
Variatie: je kunt ook kaneelkrakelingen maken. Maak een mengsel van fijne kristalsuiker en kaneel en strooi dit over de opgespoten koekjes.