Mr. Bean wint Food Innovation Bachelor’s Award 2017

De winnaars van de Food Innovation Bachelor’s Award 2017 zijn bekend. Dit is een prijs voor een nieuw product of concept of een aanpassing van een bestaand product dat bijdraagt aan een gezonder en duurzamer eetpatroon van de consument. Deze wedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door het Voedingscentrum. De Food Innovation Bachelor’s Award wordt georganiseerd voor studenten van alle voedingsgerelateerde hbo- en wo-opleidingen. Dit was alweer de dertiende editie.

De winnaars

1ste prijs: Mr. Bean is een nieuw soort broodbeleg op basis van bonen, ontwikkeld in verschillende smaken. Met name de chocoladevariant is interessant omdat dit een gezonder alternatief is voor chocoladepasta, een geliefd broodbeleg onder kinderen. Uit de test blijkt dat kinderen Mr. Bean net zo goed beoordelen.

2de prijs: Het Sauzijnenboontje is door het gebruik van bonen, volkorenmeel, halvarine en tofu een gezondere variant van het saucijzenbroodje, een populaire snack. Ook op het gebied van duurzaamheid is winst behaald. Er zijn namelijk alleen plantaardige producten gebruikt.

3de prijs: De Tasty Toast is een variant op de tosti en is neergezet als cateringconcept. In plaats van ham en kaas kun je kiezen voor gezondere spreads in je tosti.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here