Turkse bakkerij laat weer illegaal werken

Afgelopen vrijdag is door de Inspectie SZW (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) en een deurwaarder bij een Turkse bakkerij in de gemeente Haarlemmermeer circa € 10.000 in beslag genomen. Ook werd er iemand aangetroffen die geen werkvergunning had. Reden voor de inbeslagname is dat het bedrijf eerdere boetes niet heeft betaald.

Eerder in de fout

In 2015 heeft deze inspectie op precies dezelfde locatie ook een Turkse bakker gecontroleerd. Na een uitgebreid onderzoek werd een schijnconstructie geconstateerd in de ondernemingsvorm. Er liepen werknemers rond die niet gerechtigd waren om in Nederland te werken zonder een tewerkstellingsvergunning. De werkgever liep hierdoor tegen de lamp aan en kreeg een boete van € 40.000. Ook kregen negen ingeleende werknemers geen vakantietoeslag. Voor deze overtreding kreeg de werkgever een boete van € 16.250. Van dit laatste bedrag is maar een klein deel betaald.

Nogmaals in de fout

Afgelopen vrijdag werd er wederom iemand aangetroffen die niet mocht werken. Deze betrokkene hield even vol dat hij niet in het bedrijf werkzaam was. Op een gegeven moment raakte er een oven overhit en deze werd op een deskundige manier uitgezet. Voor hem was geen tewerkstellingsvergunning aangevraagd, zodat de werkgever de Wet arbeid vreemdelingen overtreedt. Door de deurwaarder werd er ongeveer circa € 10.000 in een kluis aangetroffen. Dit geld is samen met een aantal machines en kantoorspullen in beslag genomen. Ook is een deel van de boekhouding gekopieerd om te onderzoeken of er nog meer mensen onderbetaald worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here