Blondies

Op zoek naar een recept voor blondies? Zoek dan niet verder, BakkersBaas helpt je graag verder. Blondies zijn eigenlijk hetzelfde als brownies, maar omdat er witte chocolade wordt gebruikt i.p.v. donkere chocolade ontstaat er uiteindelijk een “blonde” variant. De werkwijze is hetzelfde als het bereiden van brownies. Bak de blondies in een bakplaat van ongeveer 36 x 20 cm.

Grondstoffen Gram
Boter 300
Suiker 500
Zout 4
Vanille 2
Ei 400
Witte chocolade 300
Patentbloem 300
Hazelnootgruis (optioneel) 200
Coating Gram
Fondant 100
Witte chocolade 200
Slagroom (niet opgeklopt) ± 50

Aanwijzingen:

  • Baktemperatuur:   175° Celsius.
  • Baktijd:                ±45 minuten.

Werkwijze:

  • Bakplaat invetten en de onderkant bekleden met een stuk (bak)papier.
  • De boter zalvig maken en de witte chocolade laten smelten.
  • De boter met de suiker en het zout luchtig draaien in de planeetmenger, doe dit met een vlinder.
  • Zorg dat het ei op kamertemperatuur is anders zal je beslag mogelijk gaan schiften. Tip: verwarm je ei desnoods even in de magnetron.
  • Voeg je ei in stappen toe terwijl deze machine draait.
  • De gesmolten witte chocolade toevoegen.
  • Bloem toevoegen en wanneer deze door het beslag verwerkt is, het gruis van de hazelnoten toevoegen. Tip: het is belangrijk dat dit beslag niet zo luchtig is als een cake.
  • Afbakken.
  • Na het bakken en het lossen van je blondies is het belangrijk dat deze goed afgekoeld is.
  • De fondant met de gesmolten witte chocolade mengen.
  • Voeg hierna de slagroom toe. Tip: zorg ervoor dat de coating goed smeerbaar is.
  • Breng de coating aan op de afgekoelde blondie en breng eventueel een motief aan met een krabber. Tip: zoals je op onze foto kunt zien is ervoor gekozen om ook wat hazelnootgruis te gebruiken ter decoratie.
  • Laat de coating wat steviger worden.
  • Snij mooie stukjes blondie en eet smakelijk!




LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here