Brownies

Een brownie is een van oorsprong Amerikaans nagerecht. Brownies werden voor het eerst geserveerd op de World’s Columbian Exposition in 1893. Een kok in het Palmer House Hotel bedacht de brownies nadat iemand hem had gevraagd om een toetje te maken voor de dames die de expositie bezochten. Uiteraard hebben wij op BakkersBaas ook ons eigen heerlijke recept om brownies te maken. Bak de brownies in een bakplaat van ongeveer 36 x 20 cm.

Grondstoffen Gram
Boter 300
Suiker 550
Zout 4
Ei 400
Pure chocolade 325
Patentbloem 200
Walnoten (optioneel) 200
Coating Gram
Fondant 100
Pure chocolade 200
Slagroom (niet opgeklopt) ± 50

Aanwijzingen:

  • Baktemperatuur:   175° Celsius.
  • Baktijd:                ±45 minuten.

Werkwijze:

  • Bakplaat invetten en de onderkant bekleden met een stuk (bak)papier.
  • De boter zalvig maken en de pure chocolade laten smelten.
  • De boter met de suiker en het zout luchtig draaien in de planeetmenger, doe dit met een vlinder.
  • Zorg dat het ei op kamertemperatuur is anders zal je beslag mogelijk gaan schiften. Tip: verwarm je ei desnoods even in de magnetron.
  • Voeg je ei in stappen toe terwijl deze machine draait.
  • De gesmolten pure chocolade toevoegen.
  • Bloem toevoegen en wanneer deze door het beslag verwerkt is, de gebroken stukjes walnoot toevoegen. Tip: het is belangrijk dat dit beslag niet zo luchtig is als een cake.
  • Afbakken.
  • Na het bakken en het lossen van je brownies is het belangrijk dat deze goed afgekoeld is.
  • De fondant met de gesmolten pure chocolade mengen.
  • Voeg hierna de slagroom toe. Tip: zorg ervoor dat de coating goed smeerbaar is.
  • Breng de coating aan op de afgekoelde brownie en breng eventueel een motief aan met een krabber.
  • Laat de coating wat steviger worden.
  • Snij mooie stukjes brownie en eet smakelijk!




LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here