Belgische bakker moet eerder met pensioen

Bakkerij Verstraeten in België zal zijn deuren binnenkort sluiten omdat door wegwerkzaamheden de broodoven is beschadigd. Dirk Verstraeten en zijn vrouw waren eigenlijk van plan om begin oktober, na vijfendertig jaar de bakkerij te sluiten en van hun pensioen te gaan genieten. Spijtig genoeg moeten ze nu eerder met pensioen. Het repareren van de oven is een investering die ze niet meer kunnen maken.

Wegwerkzaamheden

Begin april raakten de vuurstenen in de oven beschadigd nadat een zware betonbreker bezig was het het verwijderen van klinkers. Volgens Dirk en zijn vrouw was het niet verantwoord om zo’n zware machine in de buurt van huizen te gebruiken. Het lawaai en de trillingen deden enkele huizen doen schudden. De wegwerkzaamheden moesten zelfs stilgelegd worden omdat er gigantisch veel stof bij de mensen in de tuin lag. De snackbar aan de overkant heeft volgens Dirk zelfs barsten opgelopen in de gevel van het pand.

Verzekeringswerk?

Dirk Verstraeten hoopt de schade via de verzekeringsmaatschappij terug te krijgen. Tot op heden is dit nog niet gelukt. De bakker merkte pas na enkele weken dat zijn stenen beschadigd waren. “Ik merkte al langer warmteverlies op aan de oven, maar was nog niet onder de oven gaan kijken. Toen ik de schade vaststelde, hebben we een deskundige laten komen en die zei dat het risico op brand te groot is om de oven te blijven gebruiken.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here