Appelgondels

Voor de mensen die gek zijn op een gebakje met appel erin verwerkt heeft BakkersBaas een recept voor appelgondels online gezet. Deze lekkernij wordt gemaakt van korstdeeg en gevuld met een halve appel. Tot slot wordt de appelgondel afgewerkt met een afdekgelei en twee rozetten slagroom. Om je vingers bij af te likken. Uiteraard hebben we eerst een stuk korstdeeg nodig. Uit onderstaand recept zullen ongeveer twaalf appelgondels gemaakt kunnen worden.

Hollandse korst

Grondstoffen Gram
Korstdeeg 600
Overige grondstoffen Gram
Spuitbare spijs 250
Halve appels
Eistrijksel
Slagroom

Aanwijzingen:

  • Baktemperatuur:   230° Celsius.
  • Baktijd:                ±20 minuten.

Werkwijze:

  • Zet een korstdeeg zoals in bovenstaande werkwijze wordt uitgelegd.
  • De korst na het zetten even laten rusten.
  • Rol het korstdeeg uit op 2 mm.
  • Rol het korstdeeg uit over een met bloem bestoven werkbank.
  • De korstplak licht vochtig maken.
  • Vierkante plakjes snijden van 12 x 12 cm.
  • In het midden een dopje spijs aanbrengen met behulp van een spuitzak.
  • Een halve appel op de amandelspijs aandrukken.
  • De appelgondels vormen door twee punten (tegenover elkaar) voorzichtig over de appel heen naar elkaar toe brengen.
  • Plak deze twee puntjes over elkaar heen. Tip: vaak heb je wat stukjes uitgerolde korst op je werkbank liggen die je niet kunt gebruiken. Steek bijvoorbeeld met een kleine kartelsteker wat vormpjes uit. Prik deze goed met een vork en gebruik deze om de twee punten nog beter met elkaar te bevestigen.
  • Plaats de appelgondels op een bakplaat met bakpapier.
  • Strijken met eistrijksel.
  • Even laten rusten.
  • Afbakken.
  • Na het afbakken worden appelgondels in de bakkerij meestal bedekt met afdekgelei. Dit is thuis niet noodzakelijk.
  • Nadat ze afgekoeld zijn aan beide uiteinden een mooie rozet slagroom plaatsen. Tip: ter decoratie kun je op de rozetten slagroom nog wat cacaopoeder aanbrengen met behulp van een klein zeefje.




LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here