Amerikaanse bakker weigert taart te maken voor homostel

Banketbakker Jack Phillips uit Lakewood weigerde in 2012 een bruidstaart te maken voor het homopaar Charlie Craig en David Mullins. Dit kwam hem duur te staan. Er werd een aanklacht tegen de banketbakker ingediend. Ook kreeg de bakker een hoop doodsbedreigingen. Nu heeft het Amerikaanse hooggerechtshof dit beroep ontvankelijk verklaard. Volgens de bakker is dit eindelijk een “gebedsverhoring en adempauze”.

Geloofsovertuiging van de bakker

Banketbakker Jack Phillips, eigenaar van de Masterpiece Cakeshop in Lakewood, een voorstad van de plaats Denver (Colorado) is een gelovig man. Hij heeft altijd gebeden of hij trouw mocht blijven aan zijn geloof. “De Bijbel is duidelijk: een huwelijk is een unieke, onverbrekelijke relatie tussen een man en een vrouw. Een taart maken voor een homobruiloft staat daar haaks op. Ik wil gehoorzamen aan de Bijbelse geboden. Ik ben dankbaar voor dit Elim, maar ik hoop op en bid om Rehoboth – dat de Heere ruimte maakt”, zegt hij in een reactie op de uitspraken van het hooggerechtshof van afgelopen maandag.

Amerikaanse hooggerechtshof

Volgens de bakker was de druk op het Amerikaanse hooggerechtshof hoog om toe te geven aan de eisen van de homelobby. “Ze dwingen je om afstand te doen van je principes en willen heersen over je geweten. Het trieste is dat de rechters in de staat Colorado daarin meegaan.”

Discriminatie

De banketbakker ontkent at hij homoseksuelen discrimineert. “Als ze me om een brood vragen, verkoop ik dat. Ze zijn mensen, net als ik. Ze moeten ook eten. Maar een taart maken, is meewerken aan hun zondige leven.”

Nu gaat het federale hooggerechtshof de zaak bekijken. Deze wending is volgens de bakker positief. Het is nog geen definitieve uitspraak maar Jack Phillips blijft bidden op een voor hem positieve uitspraak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:
Please enter your comment!
Please enter your name here