Post NL komt met postzegels met streekproducten

Het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland en Post NL hebben tien streekproducten uitgekozen voor een nieuwe serie postzegels. Zeven van de tien producten zijn afkomstig uit de ambachtelijke bakkerij. Elke lekkernij is in het midden van de foto afgebeeld en iedere postzegel heeft zijn eigen achtergrondkleur gekregen. Op de tabs naast de postzegels is een korte beschrijving opgenomen.

Typische Nederlandse lekkernijen

Op het postzegelvel ‘Nederlandse lekkernijen’ zijn de volgende typisch Nederlandse lekkernijen afgebeeld: Bossche bol, Limburgse vlaai, Drents kniepertie, Fries suikerbrood, Zwolse balletjes, Goudse stroopwafel, Zeeuwse bolus, Groningse eierbal, Amsterdamse ui en Tielse kermiskoek. De meeste eetwaren zijn ook buiten de streek van oorsprong te koop, maar sommige niet.

De postzegels zijn vanaf 19 juni te koop bij onder andere de Bruna.

Postzegels

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:
Please enter your comment!
Please enter your name here