BakkerijMonitor komt met cijfers van het eerste halfjaar van 2017

Volgens BakkerijMonitor is de omzet in de bakkerijsector het eerste halfjaar van 2017 gestegen met ongeveer 1,5 procent. De BakkerijMonitor is een benchmarktool en vergelijkt de omzetten, klantenaantallen etc. van verschillende vestigingen. Op basis hiervan wordt (gevraagd en ongevraagd) advies gegeven aan enkel de aanleverende bakkerijen. Ultieme doel moet zijn rendementsverbetering door te voeren binnen zowel de vestigingen maar ook de interne bakkerij.

De gemiddelde besteding

Het aantal verkochte artikelen is licht gedaald, namelijk -0,18%. Daarentegen is de totale omzet toegenomen dankzij een stijging van de gemiddelde besteding met 1,3%. De gemiddelde besteding per transactie is uitgekomen op €6,95 tegenover €6,86 in 2016. De BakkerijMonitor wordt voor 73% gedekt door 5 productgroepen: Grootbrood, Kleinbrood, Stukswerk, Gebak en taarten, Droog banket.

Het aantal klanten dat in de bakkerij komt om grootbrood te kopen is nog steeds dalende maar daar staat tegenover dat het aantal artikelen dat de klanten kopen juist stijgt. Ook de gemiddelde besteding voor grootbrood is iets hoger dan vorig jaar. De productgroep gebak/taarten laat een ruime stijging zien van 2% t.o.v. vorig jaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here