Appelcarré’s

In de bakkerij zijn er talloze producten die gemaakt worden van korstdeeg en appels of een appelvulling. Ook op onze website zijn er al een aantal verschillende recepten te vinden waarin appels worden verwerkt. In dit bericht gaan we jullie helpen bij het maken van appelcarré’s. Bij het maken van appelcarré’s gebruiken we een onder- en bovenplak. Deze twee plakken korstdeeg verschillen in breedte. Deze heerlijke lekkernij is gemakkelijk te maken en ziet er ook nog eens leuk uit. Uiteraard hebben we eerst een stuk korstdeeg nodig.

Hollandse korst

Grondstoffen Gram
Korstdeeg 600
Overige grondstoffen Gram
Appelvulling 800 – 900
Eistrijksel
Afdekgelei

Aanwijzingen:

  • Baktemperatuur:   230° Celsius.
  • Baktijd:                ±20 minuten.

Werkwijze:

  • Zet een korstdeeg zoals in bovenstaande werkwijze wordt uitgelegd.
  • Maak een appelvulling volgens ons recept (te vinden op onze website).
  • De korst na het zetten even laten rusten.
  • Rol het korstdeeg uit op 2 mm.
  • Rol het korstdeeg uit over een met bloem bestoven werkbank.
  • Snij een onderplak van 12 cm breed en leg deze op een bakplaat met siliconen papier. Tip: de lengte maakt niet heel veel uit. In de bakkerij houden wij de breedte aan van onze uitrolmachine (deze kan variëren).
  • Snij ook een bovenplak van 14 cm breed en breng in het midden met behulp van een carréroller de inkepingen aan.
  • De onderplak licht vochtig maken.
  • Breng de appelvulling aan op de onderplak. Zorg ervoor dat je een baan appelvulling aanbrengt en dat er aan beide zijkanten ruimte overblijft (hier kan de bovenplak zich aan hechten).
  • Bovenplak opleggen en lichtjes aandrukken.
  • Strijken met ei en laten aandrogen.
  • Net voor het bakken nogmaals strijken met ei.
  • Afbakken.
  • Goed laten afkoelen.
  • Afdekken met afdekgelei. Tip: voor thuisgebruik niet noodzakelijk wanneer ze snel genuttigd worden.
  • Snijden in stukken van ongeveer 5 á 6 cm.




LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here