Grote zoete krakelingen

Deze variant van een krakeling wordt verkocht als stukwerk. Dit betekent dat het qua formaat een grotere krakeling zal zijn. Deze grote zoete krakelingen die we gaan maken zijn vrij gemakkelijk te maken. Het is uiteindelijk niks meer dan wat repen korstdeeg snijden en deze vormen tot een krakeling.

Hollandse korst

Grondstoffen Gram
Korstdeeg 1200
Overige grondstoffen Gram
Melissuiker (klontvrij)  400

Aanwijzingen:

  • Baktemperatuur:   220° Celsius.
  • Baktijd:                ±14 minuten.

Werkwijze:

  • Zet een korstdeeg zoals in bovenstaande werkwijze wordt uitgelegd.
  • Zet een bakplaat met bakpapier klaar.
  • Rol het korstdeeg uit tot een rechthoekige plak (uitrolbreedte tussen de 45 en 50 cm) en doe dit op 3 mm dikte.
  • Verdeel de helft van de suiker op je werkbank. Tip: doe dit aan de hand van het formaat korstdeeg dat uitgerold is.
  • Het uitgerolde korstdeeg op de suiker leggen.
  • De rest van de suiker bovenop het korstdeeg verdelen en dit voorzichtig vastrollen met een rolstok.
  • Snij nu repen korstdeeg van 2,5 cm breed en 45 – 50 cm lang.
  • Probeer met deze reep een krakelingen te vormen. Tip: zorg ervoor dat de twee uiteinden van de krakeling zich onder het korstdeeg bevinden.
  • Leg de krakeling netjes op de bakplaat.
  • Laat de krakelingen ongeveer 20 á 30 minuten rusten.
  • Bak de grote zoete krakelingen af.




Tip: wanneer je aan de suiker wat kaneel toevoegt kun je hele lekkere grote kaneelkrakelingen maken.

Grote kaneelkrakelingen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here