Zoete krakelingen

Een krakeling kenmerkt zich door zijn specifieke vorm en wordt vaak als typisch Nederlands beschouwd. Voor deze zoete krakelingen heb jij alleen een stuk korstdeeg nodig, een krakelingensteker, suiker en een rolstokje. Het korstdeeg is erg gemakkelijk te maken wanneer je straks onderstaande werkwijze aanhoudt. Een krakelingensteker hoort iedere bakker of thuisbakker in bezit te hebben (en anders moet deze aangeschaft worden voor je collectie). Over suiker en een rolstok gaan we het geen eens hebben.

Hollandse korst

Grondstoffen Gram
Korstdeeg 600
Overige grondstoffen Gram
Melissuiker (klontvrij)

Aanwijzingen:

  • Baktemperatuur:   220° Celsius.
  • Baktijd:                ±10 minuten.

Werkwijze:

  • Zet een korstdeeg zoals in bovenstaande werkwijze wordt uitgelegd.
  • Rol het korstdeeg uit tot een rechthoekige plak en doe dit op 3 mm dikte.
  • Maak de melissuiker klontvrij wanneer dit nodig is.
  • Zet een bakplaat klaar met bakpapier.
  • Steek met de krakelingensteker (6 á 7 cm) de koekjes uit. Tip: doe dit uiteraard zo netjes mogelijk zodat je de maximale koekjes kunt uitsteken.
  • Verdeel de melissuiker over de werkbank.
  • Leg 4 uitgestoken krakelingen naast elkaar verticaal in de suiker.
  • Bedek deze ook met suiker.
  • Rol nu met een rolstok van boven naar beneden tot de krakelingen 9 á 10 cm lang zijn.
  • Schud het overtollige suiker van de krakelingen.
  • Draai de koekjes om (dus de onderkant naar boven) en leg de krakelingen tegen elkaar op de bakplaat (met bakpapier).
  • Laat de krakelingen ongeveer 20 á 30 minuten rusten.
  • Bak de zoete krakelingen af.




LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here