Algemeen Dagblad: Garantie van supermarkten over eieren is onzin

Supermarkten die beweren dat alle eieren in de schappen schoon zijn kunnen dit niet garanderen, aldus het Algemeen Dagblad. Enkele dagen geleden kwam de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) met een waarschuwing betreft de eieren in ons land. De onrust over het insecticide fipronil in kippeneieren is ondertussen gigantisch gestegen. De nieuwsberichten blijven maar binnenstromen. Eergisteren beweerden en aantal supermarkten dat de eieren vanaf vandaag (vrijdagochtend) schoon zouden zijn.

Onderzoek Algemeen Dagblad

Volgens de krant zijn er nog eieren in omloop van kippenboeren die niet in de administratie van ChickFriend stonden. Chickfriend, de specialist in bloedluisbestrijding is volgens pluimveebedrijven de verantwoordelijke dat er fipronil in de eieren is terecht gekomen. Volgens het AD zijn er dus ook eieren in omloop die niet in de administratie staan van het bedrijf maar wel klant waren van het Barneveldse bedrijf. Een aantal kippenboeren hebben zichzelf gemeld bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Deze bedrijven zijn daarna ook geblokkeerd, maar uitslagen van monsters zijn nog niet binnen.

De kans is dus vrij groot dat er nog meer gevallen bekend gaan worden en er dus nog meer eieren uit de schappen gehaald moeten worden.



LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here