Amandelvictoriapensees

Amandelvictoriapensees worden in de bakkerij verkocht als koeken en zijn eigenlijk niks meer dan harde wenerbakjes met frangipane en victoriabeslag. Wanneer je de visite is eens op iets anders wil trakteren dan een gevulde koek of rondo, is dit een meer dan prima alternatief. Het ziet er misschien ingewikkeld uit maar geloof ons nu maar dat deze amandelvictoriapensees vrij gemakkelijk te maken zijn. In onderstaand recept gaan we je helpen, hiervoor zal je naar een aantal andere pagina’s binnen onze website verwezen worden. Om te beginnen heb je een stuk harde wenerdeeg nodig. Het recept kun je hieronder terugvinden. Ook heb je frangipane en wat victoriabeslag nodig.

Harde wenerdeeg

Frangipane

Victoriabeslag

Aanwijzingen:

  • Baktemperatuur:   180° Celsius.
  • Baktijd:                ±15 minuten.

Werkwijze:

  • Conditioneer het harde wenerdeeg zodat je dit goed kunt uitrollen.
  • Vet je vormpjes in die jij wilt gebruiken. Dit kunnen de traditionele bakvormpjes zijn maar je kunt natuurlijk ook gewoon ronde vormpjes gebruiken.
  • Rol het deeg uit op 3 mm en bekleed/fonceer je vormpjes.
  • Spuit met behulp van een spuitzak wat frangipane in het gefonceerde bakje. Tip: de frangipane zal in de oven ietwat omhoog komen. Hou hier rekening mee.
  • Victoriabeslag aanbrengen op de frangipane. Tip: druk deze lichtjes aan.
  • Afbakken.
  • Na het bakken ietwat laten afkoelen.
  • De amandelvictoriapensees lossen.
  • Eventueel wat decoratiepoedersuiker aanbrengen met een zeef.




LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here