NVWA onderzoekt nu ook kippenvlees

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is nu ook een onderzoek gestart of er mogelijk ook fipronil in kippenvlees zit. Na het bekijken van de administratie van Chickfriend blijkt dat deze verboden insecticide ook gebruikt is door een aantal vleeskuikenbedrijven. Deze bedrijven zijn ondertussen ook geblokkeerd. Een woordvoerster van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit meldt dat er deze week proefslachtingen worden uitgevoerd om te controleren of er fipronil in het vlees zit.

De pluimveesector

De sector zelf stelt dat er geen fipronil in vleeskippen zit. Vleeskuikens leven maar zes tot acht weken. Daarna wordt de stal goed schoongemaakt en ontsmet met chloor. Toxicoloog Martin van den Berg van de Universiteit Utrecht verwacht dat kippenvlees dat fipronil bevat geen gevaar is voor de gezondheid van mensen. Daarentegen pleit een Wagenings onderzoeksinstituut voor een groter onderzoek naar fipronil in andere voedingsstoffen.

Ondertussen breidt het gifschandaal zich steeds verder uit over de grens. Ook in België en Duitsland zijn al eieren teruggeroepen. Ook heeft de Europese Unie enkele andere landen gewaarschuwd dat er mogelijk eieren zijn besmet.



LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here