Een ‘gezond’ worstenbroodje

Onderzoekers aan Sportcentrum Papendal hebben een worstenbroodje ontwikkeld dat niet alleen lekker is, maar ook erg gezond. Het heerlijke broodje is op dit moment alleen verkrijgbaar voor sporters die in Papendal trainen. Vanaf volgende week zijn de broodjes ook verkrijgbaar in verschillende kantines van diverse amateurvoetbalclubs.

Eiwitrijk en gezonde koolhydraten

Het gezonde worstenbroodje bestaat vooral uit eiwitten en gezonde koolhydraten. Volgens voedingsonderzoeker Jeroen Wouters drinken of eten (top)sporters nu na sporten een eiwitshake of pot kwark. Het nieuwe worstenbroodje moet volgens hem voor meer variatie gaan zorgen om te herstellen na een pittige trainingssessie.

Gehakt vervangen door kippenvlees

Deze nieuwe variant op het worstenbroodje is gevuld met mager kippenvlees als vulling. Een normaal worstenbroodje wordt meestal gevuld met gehakt. Ook zit de vulling van dit gezonde broodje niet in een stukje witbrood maar is dit vervangen door tarwebrood. Deze zit vol met gevarieerde koolhydraten. Tot slot bevat het broodje volgens Jeroen Wouters ook veel minder vet.

De producent van de broodjes heeft inmiddels afspraken gemaakt met de KNVB, de Nederlandse voetbalbond, over de verkoop van de snack in voetbalkantines.



LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here