Het eten van volkorenproducten verkleint kans op darmkanker

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds maakt vandaag in een rapport bekend dat het eten van volkoren graanproducten het risico op darmkanker verlaagd. Denk hierbij aan producten zoals zilvervliesrijst en volkorenbrood. Voor het onderzoek is al het bewijs dat wereldwijd beschikbaar is, grondig geanalyseerd. Uiteindelijk zijn de bevindingen van 99 studies gebruikt en bij elkaar gebracht. De gegevens van 29 miljoen mensen zijn gebruikt, bij 250.000 mensen werd uiteindelijk darmkanker geconstateerd. 90 gram aan volkorenproducten zou het risico met 17 procent verlagen.

Ook bewegen verkleint de kans

In het rapport komt ook naar voren dat beweging de kans op darmkanker doet verkleinen. Daarnaast wordt in het rapport vermeld dat het eten van bewerkt vlees en meer dan 500 gram rood vlees per week het risico doet verhogen.

Wereldwijd

Darmkanker is een van de meest voorkomende soorten kanker wereldwijd. Uit dit rapport blijkt in ieder geval dat voeding en onze manier van leven toch een behoorlijk invloed kan hebben. Door gezond te leven en de juiste producten te eten kan het risico op darmkanker aanzienlijk dalen.

Volkorenboterham

Uit een recent onderzoek van GfK in opdracht van het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) bleek onlangs al dat de volkorenboterham de meest gegeten broodsoort van Nederland is. Hierdoor is de bruine boterham (tarwe boterham) die jarenlang bovenaan stond als meest gegeten broodsoort van de eerste plek verdreven.



LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here